Mikulás -napi túrára hívjuk a kerékpározókat a „Tokaji-kör” kerékpárúthoz kapcsolódva egy közlekedésbiztonsági nap keretein belül. A Tokaj Fesztiválkatlantól indulva a megépített kerékpárutakat használva Tarcalon a Téglagyári pincesor a cél. A feladatok teljesítése után visszatérünk Tokajba a Paulay Ede Színházhoz, útközben pedig újabb megállópontok és ügyességi feladatok várnak a résztvevőkre.

Az első kétszáz regisztráló induló csomagot kap, amelynek része egy pecsétgyűjtő lap is. Azok között, akik a négy helyszínen összegyűjtik a pecséteket tombolasorsolást tartunk. A főnyeremény egy 300.000 forint értékű vásárlási utalvány amit kerékpárra vagy kerékpáros kellékekre költhet a nyertes. A legtöbb résztvevőt delegáló intézmény pedig egy 200.000 forint értékű sportszerekre beváltható utalványt kap.

Regisztrálni itt lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKDLmwE8qhoiJE2yaqzDgTpcO-0oYyPBnSsF9lBNOpluf9qA/viewform?fbclid=IwAR2hMcXQoshef1LdcJfUIlhKWRes6_WplO-Ams_A1wukTcXbXB_weN_uNIM

Az útvonalon valamint a rendezvényen szervízautó és egészségügyi biztosítás is rendelkezésre áll. Azoknak, akik nem rendelkeznek saját kerékpárral korlátozott számban biztosítani tudunk. Az igényüket a regisztárciós lapon jelezhetik.

A Közlekedésbiztonsági nap a Kerékpárút hálózat kialakítása a Hegyalján (TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00028) című projekt keretében valósul meg.