Akadálymentes

Aktualitások

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatom Tokaj Város lakosságát, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2024. június 22. (szombat) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

2024.06.20. / Aktualitások

Gyoroki (Gyurkó) Pál - A XX. század tokaji festőnemzedék egyik kiválósága

Gyoroki Pál festőművész életművének bemutatását egy nagyon sajátos és rendhagyó módon próbáltam elkészíteni.  A festőművész életútját, tevékenységét, alkotásainak ismertetését az évtizedek alatt, egy-egy kiállítása alkalmával többször ajánlották az érdeklődők figyelmébe. Húsz esztendővel ezelőtt jelent meg Sáray Ákos szerkesztésében a Gyoroki Pál életútját bemutató kötet. Az igen jól sikerült és rendkívül hasznos tanulmánykötet monografikus igényességgel és pontossággal tárja fel és dokumentálja a festőművész életművét. A könyv a biográfiai adatokon túl, műjegyzékében színes archív fotográfiát közöl 699 ismert, és 54 leírást az ún. „lappangó” festményeiről. A művet tisztelettel és szeretettel ajánlom azok figyelmébe, akik szeretnének mélyebben elmélyedni a festőművész munkásságának megismerésében.   

2024.06.17. / Aktualitások

Forgalmi rend változás

Lezárják az autósok és a gyalogosok elől a József Attila utcát 2024. május 28-án, kedden reggel 7 órától a Tokaji Bornapok miatt. A lezárás az Ördög autószervíz és a régi óvoda közötti szakaszt érinti és várhatón június 3-án, hétfő reggelig van érvényben.

2024.05.27. / Aktualitások

Szúnyoggyérítés: május 23

Ezúton értesítjük, hogy Tokaj Város Önkormányzat illetékességi területén földi kémiai melegköd képzéssel történő szúnyogírtás kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2024. május 23 .(csütörtök)).

2024.05.21. / Aktualitások

Idegenforgalom

Image