Különleges elrendezésű pincéjük morfológiája a svábok egyedisége: két család párhuzamosan, közös bejárattal vájt a hegybe pinceágat. Hörcsikék pont két ilyen párhuzamos ágat használnak ma is boraik érlelésére, melyben hordók terén értelemszerűen nincs probléma, de azért acéltartály is akad a frissesség megőrzése végett. A modern, gyümölcsös száraz borok mellett a komoly édesborokból is találunk remek tételeket náluk.
The morphology of their distinctively arranged cellar originates from the unique habit of the Swabians: two families dug parallel branches into the hill with a mutual entrance. The Hörcsiks use the exact same parallel cellar branches today for ageing their wines. Understandably, they have no problems in the field of barrels, although steel tanks are also in use for maintaining the freshness. Beside, the modern, fruitier dry wines, we can also find great examples of sweet wines.
Tokaj Portius
- Irányítószám: 3958
- Helység: Hercegkút
- Cím: Gomboshegyi pincesor
- Telefon: +36 30 303 9209
- E-mail: richard@tokaj-portius.hu
- Weboldal: www.tokaj-portius.hu
- Borász neve: Hörcsik Richárd
- Dűlők: Terület nagysága: 5 haEbből termő szőlő: 5haűlők nevei, területnagysággal: Kincsem (3,7 ha), Király-hegy (1 ha), Kő’csere (0,3 ha)
- Borok: száraz borok (dry), késői szüret (late harvest), szamorodni, aszú