Pontos stílus, a borvidék igazi nagykövete, mely több tucat országba juttatja el sikerrel Tokaj üzeneteit. Az ezredfordulóra átadták az új épületeket is, amik szépen kiegészítik a klasszicista kúriát. Minden kategóriában felismerhető, modern klasszis márkákat köszönhetünk Tolcsva közismert birtokának. A szamorodni és a late harvest mellett is kitartanak, száraz borokban komoly sikereket értek el már a 90-es évek Mandolásaival is. Aszúik tették őket igazán híressé, óriási szerepük volt a rendszerváltás utáni új aszústílus kibontásában. Aszún keresztül a legtöbb évjáratot be tudják mutatni. Jellemzően koncentráltabb, szépen hordózott jelleget mutatnak boraik, igen komoly érlelési potenciál mellett.
With its precise style it’s a true ambassador of the wine region that successfully conveys Tokaj’s message to several countries. By the millennium new buildings were added which nicely complement the classical mansion. Tolcsva’s well-known estate has given us an easy-to-recognise, contemporary yet classic brand in every category. They also stand by szamorodni and already had great success with dry wines with Mandolás in the ‘90s. Still, it was the aszús that made them famous and Oremus also played a huge role in the development of the new aszú style after the political changes. They can show most vintages through their aszús. Their wines are typically on the more concentrated side and exude nice oak notes beside their truly serious ageing potential.
Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészet
3934 Tolcsva, Bajcsy-Zsilinszky utca 47
- Irányítószám: 3934
- Helység: Tolcsva
- Cím: Bajcsy-Zsilinszky utca 47
- Telefon: +36-47-384-505
- E-mail: tokajoremus@tokajoremus.hu
- Weboldal: www.tokajoremus.com
- Borász neve: Bacsó András
- Dűlők: Terület nagysága: 115 haEbből termő szőlő: 85 haDűlők nevei, területnagysággal:Oremus 6,0 haTeleki 2,5 haMáriássy 4,0 haDeák 6,5 haHenye 18,5 haMandulás 12,0 haSzentvér 8,0 haSerédi-Vay 10,0 haPetrács 2,0 haKútpatka 16,0 haCziróka-Gyapáros 14,0 haBudaházi 15,5 haFajták felsorolása területnagysággal (kb): Furmint (50%) Hárslevelű (30%), Zéta 10 %, Sárgamuskotály (8%), Kövérszőlő, Gohér, Kabar
- Borok: Mandolás furmint, Szamorodni, Aszú