A hűvösebb Megyer a száraz borok tekintetében érdekesebb. De az elmúlt években a külföldi piacok kötötték le a birtokot jobban. Pár éve, egy rátermett borásszal és arculati megújulással örvendetesen sokat léptek előre a hazai piacon is.
The cooler Megyer vineyard is more compelling regarding dry wines. In the last couple of years, the estate has been busy dealing more intensively with foreign markets. With an able winemaker and a revamped image, Pajzos-Megyer has experienced a huge leap forward on the Hungarian market as well of late.
Pajzos és Megyer Pincészet
- Irányítószám: 3950
- Helység: Sárospatak
- Cím: Szent Erzsébet u. 26.
- Telefon: +36 47 312 310
- E-mail: info@pajzos-megyer.com
- Weboldal: www.pajzos-megyer.com
- Borász neve: Naár Ferenc
- Dűlők: Terület nagysága: 190 haEbből termő szőlő: 117 haDűlők nevei, területnagysággal: Pajzos: 87 ha, Megyer : 109 haFajták felsorolása területnagysággal (kb): Furmint 46 ha, Hárslevelű 40 ha, Sárgamuskotály 27 ha, Chardonnay 6 ha, egyéb (Zéta, Kabar, Gohér, Kövérszőlő) ½ ha
- Borok: száraz, késői szüret/late harvest, aszú