Kerékpárút hálózat kialakítása a Hegyalján csatlakozva Tokaj- Nyíregyháza kerékpárúthoz - TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00028

 

 

Tokaj, 2022.04

 


Kerékpárút hálózat kialakítása a Hegyalján csatlakozva Tokaj- Nyíregyháza kerékpárúthoz - TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00028

 

Tokaj Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati konstrukcióban 1 899,77 millió forint támogatást nyert.

A fejlesztés megvalósítására konzorciumi formában kerül sor. A konzorcium vezetője, azaz a projektgazda Tokaj Város Önkormányzata, akihez konzorciumi partnerként csatlakozott Tarcal Község Önkormányzata, Mád Község Önkormányzata, és Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata. A konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívására jött létre.

A projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő kerékpáros közlekedésfejlesztési intézkedések megvalósulása az érintett településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt célja, hogy a fejlesztés segítse elő a térség lakosainak munkába járását, a kereskedelmi és szolgáltató egységek elérhetőségét, a biztonságos és környezetbarát közlekedési feltételek biztosítását.

A projekt 1 899,77 millió forint európai uniós támogatás segítségével jött létre. Támogatási intenzitás: 100%.

A Tokaj-Bodrogkeresztúr szakasz kivitelezése elindult, várható befejezés 2023.április.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Posta György, polgármester

Elérhetőség: Tel. (47) 553-031

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.