Rendeletben foglalja össze a város polgármestere, hogy milyen kereskedelmi egységek nyitvatartása engedélyezett az húsvéti hosszú hétvégén. A szabályozás értelmében valamennyi kereskedelmi egységnek, büfének és fagylaltozónak zárva kell tartania, kivéve, az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletet, továbbá a gyógyszertárat, a gyógyszertári segédeszközt forgalmazó üzletet és az üzemanyag-töltőállomást.

Az érvényben lévő kormányrendelettel összhangban hatósági eljárás lefolytatására és közigazgatási szankció kiszabására – átruházott hatáskörben – a jegyző jogosult. Ennek során figyelmeztetés, de akár 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható. A polgármesteri rendelet április 11-én 0 órától hatályos és április 14-én, azaz Húsvét utáni kedden hatályát veszti.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a hosszú hétvégén az összes tokaji parkolót lezárják a járművek előtt a vírusveszély miatt.