Szegi Községi Önkormányzata 40,8 millió forint támogatásban részesült a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program forrásaiból, melynek köszönhetően 2021 decemberében kezdte meg önkormányzatunk az „Önkormányzati útfejlesztés Szegi községben” című projekt megvalósítását.

Szegi község egyik kiemelt turisztikai helyszíne a ligetes Bodrog-part, amely nyugodt pihenést biztosít a helyi lakosoknak és a településre látogató turistáknak. A Bodrog-parton található az Önkormányzat tulajdonában álló turisztikai Vízibázis, amely folyamatosan fejlődik, ugyanakkor megközelíthetősége nem megfelelő. A projekt célja a lakossági ingatlanok és a Vízibázis elérhetőségének javítása a környező utak fejlesztésével, ezáltal a lakossági és a turisztikai funkció támogatása.

A tervek elkészültét és az engedélyezést követően 2023 tavaszán indulhattak meg a kivitelezési munkák az út három szakaszán. A burkolattal nem, vagy rosszul ellátott útszakaszok felmérése és tervezése után kerülhetett sor a tervezett funkcióknak megfelelő burkolatok lefektetésére. A fejlesztést követően reményeink szerint a helyi lakosok életkörülményeinek javulása és a látogatók számának növekedése mellett további fejlesztésekkel új funkciók fognak megvalósulni a turisták minél jobb kiszolgálása, valamint a vonzó, népességmegtartó településkép érdekében.

A fejlesztés főbb adatai:
A projekt fizikai megvalósítási ideje: 2021. december 21. – 2023. augusztus 31.
A támogatás összege: 40,8 millió forint
A megvalósítás helye: Szegi (1/3, 192, 36 hrsz)
Érintett útszakaszok hossza: 370 méter
A támogatás forrása: a 1791/2020 (XI.11.) Korm. határozatban meghatározott Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program 2020-2024 közötti megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatás, támogató: Miniszterelnökség

További információ kérhető:
Trudics Andrea, polgármester
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

20230828_szegi.jpg