A “hivatalosan” Kaukázusi jegenyefenyő fajtájú fa a Kossuth téren kap helyet, a díszítésnek a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár a "főszervezője", kiegészülve a városüzemeltető és a múzeumi munkatársakkal. A “hivatalosan” Kaukázusi jegenyefenyő fajtájú fa a Kossuth téren kap helyet, a díszítésnek a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár a "főszervezője", kiegészülve a városüzemeltető és a múzeumi munkatársakkal. Az érvényben lévő járványügyi szabályok idén –egyelőre- nem teszik lehetővé az adventi programok megrendezését, ezért a hagyományos gyertyagyújtást az online térben tartják.

- Az elmúlt öt évben minden adventi vasárnapon rendezett Tokaj programot, nem szerettük volna ha ez a szép hagyomány a pandémia miatt megszakad – fogalmazott dr. Fintor Gábor, a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár intézményvezetője. – Arra a döntésre jutottunk, hogy fellépők nélkül, de a történelmi egyházak helyi vezetőivel egy rövid ima és áldás mellett meggyújtjuk a négy adventi gyertyát. A szabályok miatt a közönség nem vehet részt a programon, de minden vasárnap délután videós formában megtekintheti azt az internetes közösségi oldalunkon – tette hozzá az igazgató.

Tokajban a római- és görögkatolikus egyház mellett a református és az evangélikus felekezetek vezetői vesznek részt az alkalmakon, korábban pedig a helyi óvoda, általános iskola és gimnázium növendékei, valamint zárásként a város vegyeskara működött közre. Ezek most érthető okokból elmaradnak, de a videós összeállításba a kórus tavalyi, jubileumi hangversenyéből is felcsendülnek majd részletek.

A város főterének díszítése azonban nem marad el, a szervezők azt ígérik, hogy minden eddiginél szebb és látványosabb ünnepi díszbe öltöztetik Tokajt, segítve ezzel a karácsonyra való ráhangolódást.