A Kossuth tér lesz a központi helyszíne a június 2-án, 3-án és 4-én megrendezésre kerülő nyárindító programnak. A fesztivál a tavalyelőtt útjára indított koncepció mentén (a Kulturális Központ koordinálásában) az összefogás jegyében zajlik a tokaji aszú névadó városában, a 950 éves Tokajban.

A 950 éves Tokaj a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa, a magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

A nyár első hétvégéjén tartandó rendezvény továbbra is díjtalan, csupán néhány programra kell külön belépőjegyet váltani, ami miatt érdemes előre tájékozódni.
A rendezvény központi helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol a nagyszínpadot is felállítjuk. Itt lesz a Polgármesterek borának átadó ünnepsége (szombaton 14 órától). Ezt követően lesz az eredményhirdetése annak a rajz, és fotópályázatnak, amelyet általános és középiskolás tanulók készítenek a 950 éves Tokaj tiszteletére. Ami pedig a zenét illeti, alapvetően a jazz műfajban lesznek koncertek a három nap alatt. Mások mellett koncertezik a Polip Band, a Star Deluxe, a Melounge, a Pop Secret Band, a Mentha Project. Fellépnek nyíregyházi színészek is (Nagyidai Gergő, Munkácsi Anita, Kosik Anita, Rák Zoltán) Ma éjjel önről álmodtam megint… című szórakoztató műsorukkal.

A főtér utcáin „gasztrosétány” lesz – árusokkal, kézművesekkel –, ahol kiváló borokkal is várják majd az érdeklődőket, akik a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatnak – („stílszerűen”) 950 logóval ellátott – fesztiválpoharat.

A kiállító borászatok:
Angyal Borászat
Ászok Borház
Benkő Borház
Budányi Pincészet
Csubák Családi Pincészet
Ducsai János Pincészete
Frikker Pince
Grand Tokaj
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****
Götz Pincészet
Kései Pincze
Kiss István Pincészete
Majoros Borászat
Paulay Borház
Péter Pince
Royal Tokaji
TIBOR Családi Szőlőbirtok
Szerelmi Pince

A Bornapokhoz idén is számos partner csatlakozott az összefogás keretében. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát. A borkóstolók és a vezetett pince-, illetve dűlőtúrák mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezetekben is részesülhetnek a fesztiválozók. Nagy erőkkel, változatos programokkal készül az Antalóczy Pince, a Baz Beer Tokaj, a LaBor Kvartély, a 40 éves Hímesudvar, az Óvárborozó, a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház, a Prés Borbár, és további helyszínek.

A három nap alatt az egész városban lesznek kisebb és nagyobb színes programok, amelyek a városnéző sétavonattal könnyen elérhetők a közönség számára.

További részletekért kövessék az esemény facebook oldalát!
https://www.facebook.com/tokajibornapok
(A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.)

Találkozzunk a 950 éves Tokajban, a Bornapokon!