Tokaj Város Önkormányzata 394 millió forint támogatásban részesült a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program forrásaiból, melynek köszönhetően önkormányzatunk megkezdte az „Tokaj Csurgó-völgyi út és csapadékvíz-elvezető rendszer építése” című projekt megvalósítását.

foldut1.pngA Program forrásainak segítségével újul meg a világörökségi Tokaj Borvidéken, Tokaj város északi bevezető részén futó Csurgó völgyi út. Az út mentén több lakóház, valamint két vendégház található. Emellett a településről és környékéről is többen használják gazdálkodásra, szőlőtermesztésre. A város ezen terület gazdaság szempontjából egy dinamikusan fejlődő terület, szőlészetek, borászatok és egy épülő szálloda is található itt. A kiépítésre kerülő út a Bodrogkeresztúri úttól (1539 hrsz) kiépített szilárdburkolathoz csatlakozik majd, innen halad a tervezett út végig a telkek között a szálloda csatlakozási pontig.

A meglévő földút jelenleg 4,5 – 5 méter széles, ez kiszélesítésre kerül, annak érdekében, hogy kétirányú forgalomra alkalmas legyen. A tervezett út hossza 742 méter. Az út szélesítésével és szilárd burkolattal való ellátásával lehetőség lesz arra, hogy a településrész biztonságosan megközelíthető legyen. Az útépítésen túl az út mentén vízelvezető árok kerül létesítésre, amely alkalmas lesz az útburkolatra hulló csapadék elvezetésére.

Csapadékvíz elvezetés a bekötőút csapadékvíz-elvezetéséig valósul meg a vízjogi létesítési engedély alapján 735 méter hosszban. A csapadékvíz elvezető árkok nyitottak lesznek, viszont a szakaszon 9 kapubejáró fedlapot kap.

Közvilágítás kiváltása, bontás, tervezés és távközlési hálózat kiváltás és hálózat átszerelés új oszlopsorra is a projekt része.

A fejlesztés főbb adatai:foldut2.png

A projekt tervezett megvalósítási ideje: 2021. augusztus 1. – 2022. május 31.

A támogatás összege: 394,3 millió forint

Megvalósítás helye: Tokaj, Csurgó-völgyi út

Érintett útszakaszok hossza: 742 méter

A támogatás forrása: a 1791/2020 (XI.11.) Korm. határozatban meghatározott Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program 2020-2024 közötti megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatás

támogató: Pénzügyminisztérium

 

További információ kérhető:
Posta György, polgármester
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

tabla.png