Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Kormány a 231/2016. (VII. 29.) Korm. rendelet 1. melléklet 1.214. pontja szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Tarcal–Tokaj-Bodrogkeresztúr kerékpáros útvonal fejlesztését. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Kormány a 231/2016. (VII. 29.) Korm. rendelet 1. melléklet 1.214. pontja szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Tarcal–Tokaj-Bodrogkeresztúr kerékpáros útvonal fejlesztését. A kerékpárút megvalósításának a Tokaj Város közigazgatási határán belül eső része (a Tisza-hídtól a Bodrogkeresztúri határig) vonatkozásában szükségessé válik a Tokaj Város hatályos településrendezési eszközeinek módosítása.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről  szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42/A. §-a alapján a módosítás állami főépítészi eljárás keretében történik.

A településrendezési eszközök módosítása vonatkozásában elkészült tervek az alábbi linken megtekinthetők.

A településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetési szabályairól szóló 13/2017. (IX. 1.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése alapján a partnerek észrevételeiket a tervek feltöltését követő 8 napon belül írásban, papír alapon, továbbá elektronikusan tehetik meg.

 

http://tokaj.hu/telepulesrendezesi-eszkozok/