A COVID-19 (koronavírus) járvány harmadik hullámára való tekintettel a Kormány 2021. március 8. napjától a következő szigorításokat tartja fenn, illetve vezeti be: Az este 8 óra és reggel 5 óra közötti időben érvényben lévő kijárási tilalom továbbra is fennmarad.
Közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles – a közös háztartásban élők kivételével – a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
A települések belterületén, az utcán és a közterületen bizonyos kivételektől eltekintve, így például a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak esetében mindenki köteles maszkot viselni oly módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
Egyéni sporttevékenység külterületen, valamint a települések belterületén egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy a másoktól legalább a 1,5 méter távolságot meg kell tartani, de nem kell maszkot viselni.
A köznevelési intézmények – az óvoda és a pedagógiai-szakmai szolgáltatás nyújtó intézmények kivételével – és a szakképző intézmények tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek.
A kollégiumok az oktatási intézmény igazgatója döntése szerint működnek.
Az óvodákban rendkívüli szünet van érvényben, azonban ügyeletet biztosítunk.
A Bölcsőde változatlan rendben nyitva tart.
A Tokaji Közös Önkormányzati Hivatalban 2021. március 8. napjától további intézkedésig az ügyfélfogadás SZÜNETEL!
Tokaj Város Önkormányzata a gyermekek, tanulók részére biztosítja az étkezést. Az intézményi gyermekétkeztetés iránti igényt a szülők az alábbi elérhetőségen jelezhetik:
Telefon: 47/352-130 vagy emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérem, hogy a továbbiakban is figyeljünk egymásra és óvjuk egészségünket!
Jó egészséget kívánok Önöknek! Vigyázzunk egymásra!

Posta György
polgármester