Tisztelt Tokaji Lakosok!

Településünkön a szúnyogok okozta problémákkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

Már több alkalommal kérelmeztük a légi, kémiai szúnyoggyérítést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától. Korábban a tokaji kistérség más településeivel közösen is kezdeményezük ezt, mivel a szúnyogprobléma nemcsak városunkat, de az egész térséget érintő problémát ölel fel.

Megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy a légi úton történő gyérítés nem engedélyezett, azt csak járványügyi vészhelyzet esetén a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ rendelheti el. Ezért a múlt héten kérelmet küldtünk Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony részére, melyben szintén a légi, kémiai úton történő szúnyoggyérítés lehetőségének soron kívüli megvizsgálását és engedélyezését kértük, mivel a szúnyoginvázió miatt a helyzet tarthatatlanná vált településünkön.

Mindaddig, míg a hatóság részéről nem kapunk visszajelzést, folytatjuk az önkormányzat által igényelt, saját megrendelésű melegködös technológiával történő szúnyoggyérítést, melynek következő időpontja 2024. július 25, csütörtök napnyugta után. Tartaléknapok: július 29.;30.;31.

Felhasználásra kerülő készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérjük, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Tokaj, 2024. július 22.