Tokaj Város Polgármesterének lakossági tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről! Tisztelt Tokajiak! A Kormány a koronavírus tömeges elterjedésének megelőzése érdekében veszélyhelyzetet hirdetett 2020. március 11-én, döntését a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet tartalmazza. A rendkívüli jogrend elrendelésével számos intézkedés lépett életbe szerdán éjféltől. Szeretném megerősíteni, hogy Önkormányzatunk továbbra is az operatív törzs, valamint a Kormány által megfogalmazott irányelveket követi a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, és minden szervezettől, intézménytől, közösségtől, valamint magánszemélytől ugyanezt kéri. Ehhez kapcsolódóan az alábbi óvintézkedések történnek Tokajban: Levélben tájékoztattam valamennyi, önkormányzati fenntartásban működő intézményt a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatos eljárásrendről. Tájékoztattam valamennyi, önkormányzati fenntartásban és rendezvények tartására alkalmas intézményt arról, hogy tilos 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket szervezniük, vagy ilyen programoknak helyet adniuk. A fenti intézkedés valamennyi kulturális létesítményre vonatkozóan bevezetésre kerül. Az operatív törzs, valamint a kormány döntése alapján egyelőre nem lép életbe iskolát, óvodát érintő korlátozás. Kérem a tokajiakat, hogy
  • tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében, és továbbra is tartsák be a higiéniai javaslatokat.
  • tartsák be a kórházban és a szociális intézményekben bevezetett látogatási tilalmat.
  • tartsák és ismerőseik körében is tartassák be az utazásokra javasolt korlátozásokat, és ha lehet, halasszák el minden külföldi utazásukat.
  • éljenek a lehetőséggel, és lejáró személyi okirataikat csak a veszélyhelyzet visszavonása után újítsák meg.
Tokaj Város Önkormányzata folyamatosan kapcsolatban áll a koronavírus elleni védekezésben résztvevő szervekkel, hatóságokkal. Minden általunk ismert és hiteles információt megosztunk a tokajiakkal. Tegyünk meg mindent biztonságunk és egészségünk védelme érdekében, próbáljuk közösen megelőzni a koronavírus elterjedését!

További hivatalos információk az alábbi internetcímen érhetők el:

www.koronavirus.gov.hu

  Tokaj, 2020. március 12.

Posta György
polgármester