"Az Integrált Településfejlesztési Stratégia egy olyan középtávú időszakot, 7 évet felölelő, városfejlesztési dokumentum, melynek célja Tokajban a területi alapú, területi szemléletű tervezés megvalósítása, a települési fejlesztési célok, prioritások, intézkedések és programok rögzítése." Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Tokaj Város Önkormányzata megkezdte a felkészülést a 2021-2027 közötti új Európai Uniós fejlesztési ciklusra. Ennek érdekében elindította a jelenlegi Integrált Településfejlesztési Stratégiájának (ITS) felülvizsgálatát, ennek eredményeképpen az új ITS kidolgozását.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia egy olyan középtávú időszakot, 7 évet felölelő, városfejlesztési dokumentum, melynek célja Tokajban a területi alapú, területi szemléletű tervezés megvalósítása, a települési fejlesztési célok, prioritások, intézkedések és programok rögzítése.

Az ITS egyben szükséges feltétele és eszköze annak is, hogy Tokaj városa gazdaságfejlesztési, turisztikai, városfejlesztési és közösségfejlesztési pályázatokon tudjon indulni, ezáltal minél több forrást a település fejlesztésére fordítson.A tervezés folyamán számítunk a lakosság véleményére, javaslataira, melyeket lakossági kérdőívezés formájában, valamint lakossági fórumok keretében tehetnek majd meg a stratégia alkotás folyamán. Ezek pontos ütemezéséről külön tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük, hogy mindenki aktívan vegyen részt a közös tervezési folyamatban!

Posta György polgármester