Tokaj Város Önkormányzata 2006. évben eladta a szociális otthonként funkcionáló, egykori Aranysas szálloda épületét. Az új tulajdonos megkezdte a régészeti feltárás lebonyolítását, mely az építési munkálatokhoz tartozott. Számunkra tisztázatlan okok miatt az építkezés viszont a mai napig nem fejeződött be. Az épület előtti állványszerkezet állapota az idők múlásával erősen megromlott, tartószerkezete elkorhadt, illetve elrozsdásodott. Több alkalommal került sor a tulajdonos felszólítására az állványzat felülvizsgálatát, újjáépítését illetően, ugyanakkor a mai napig nem történt előrelépés a probléma megoldása érdekében.
Megkerestük a sárospataki építésügyi hatóságot, mely helyszíni szemlét tartott az elmúlt napokban.
Mivel az állványszerkezet veszélyezteti az élet- és vagyonbiztonságot, ezért a Jegyzői Iroda úgy döntött, hogy a szóban forgó állvány melletti útszakaszokat lezárja a személyi–, és gépjárműforgalom elől az ügy megnyugtató rendezéséig.

A Jegyzői Iroda kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kossuth tér megközelítése során a fenti lezárást figyelembe venni szíveskedjen, illetve használjon alternatív közlekedési útvonalakat.

[gallery link="file" size="medium" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2017/03/20170323aranysas-1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2017/03/20170323aranysas-2.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2017/03/20170323aranysas-3.jpg|"]

Megértésüket és türelmüket köszönjük!