A BMH Nonprofit Kft. felhívása az ingatlanok környezetének rendben tartására!

Tisztelt Lakosság!


A Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. - mint a BMH Borsod-Abaúj_zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. alvállalkozója -, munkatársai a szolgáltatási területen történő feladatellátásuk során tapasztalták, hogy a hulladékgyűjtő edények megközelítése nehézkes a fák és bokrok túlburjánzása miatt.

Az egyedileg is elentős értéket képviselő szállítójárművek kapcsán, - a gépjárművek állagának megóvása miatt - nem vállalható azon településrészekre gépjárművel történő behajtás és onnan a hulladék begyűjtése, mely a növényzet elburjánzása miatt anyagi kárt (karcolás, gellyfelverődést stb.) okoz a gépjárművekben.

A BMH Nonprofit Kft., valamint a Társulások között meglévő közszolgáltatási szerződés alapján:

"VII. A közszolgáltatás ellátásával kapcsolatos elvárások, jogok és kötelezettségek

1. A Megrendelő és a társult önkormányzati tagok kötelezettségei:

j)    Biztosítja, hog a Közszolgáltató a hulladékok gyűjtését, szállítását a helyi közutakon elvégezhesse, ennek érdekében a Közszolgáltató előzetes értesítése alapján gondoskodik a szállítási útvonalakra benyúló, szabványos hulladékszállító járművek mozgását akadályozó, azokban károkat okozó ágak levágásáról. Biztosítja a vonatkozó ütemtervekben a meghatározottak szerinti hó eltakarítását és síkosság mentesítését. "

Előbbiek alapján kérem, hogy településükön a Hétszőlő Birtok felé vezető földút mentén, a Zrínyi Ilona utca és a Deák Ferenc utc teljes útszakaszán, valamint a Budai Nagy Antal utca 2. és a Bodnár köz 1., 5. szám alatt található ingatlanok környezetében a hulladékgyűjtő járat útvonalán a növényzet karbantartását a soron következő szállítási napig szakszerű módon elvégezni szíveskedjenek

A szolgáltatási területen munkát végző kollégáink az útvonalakat fokozottan ellenőrzik. Amelyik útvonalon nem biztosított a gépjárművek sérülésmentes előrehaladása, azon területekről gépjárműveinkkel az állag megóvása és az anyagi kár elkerülése érdekében a begyűjtést az akadálymentes továbbhaladás biztosításáig felfüggesztik.

Együttműködésükben bízva.

Miskolc, 2021. szeptember 23.