2021-ben is igényelhető a beiskolázási támogatás a Tokaji Közös Önkormányzati Hivatalban.

BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁS

  Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének, a szociális ellátási formákról és támogatásokról, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 4/2015. (II.13.) számú rendelete alapján kérelmezni lehet beiskolázási támogatást.   Beiskolázási támogatásban részesülhet:
  1. az a nappali tagozaton tanulmányokat folytató kiskorú, vagy
  2. az a nappali tagozaton középfokú tanulmányokat folytató nagykorú, legfeljebb 23. életévének betöltéséig vagy
  3. az a nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytató nagykorú, legfeljebb 25. életévének betöltéséigaki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult, és akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át (57.000 Ft), gyermekét egyedül nevelő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (71.250 Ft) nem haladja meg.
  Kérelem nyomtatvány kérhető a Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal Iktatójában vagy a Titkárságon.   A kérelem benyújtásnak helye:

Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal

3910 Tokaj, Rákóczi út 54.

  A beiskolázási támogatás évente egy alkalommal adható, melynek összege 5.000,- Ft/tanuló.   A támogatás iránti kérelem benyújtási határideje minden év augusztus 15. napjától szeptember 15-ig terjedő időszak. A beiskolázási segély iránti kérelem mellé csatolni kell az oktatási intézmény igazolását a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói vagy hallgatói jogviszonyról.   Tokaj, 2021. augusztus 2.  

Péterné Ferencz Zsuzsanna sk.

jegyző