Európai Uniós Projekt keretében valósult meg a bölcsődei ellátás bevezetése Tiszadada településen. A Területi Operatív Program ehhez 156,98 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Tiszadada Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra kerülő TOP-1.4.1-19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” tárgyú pályázaton 156 979 749.- Ft összegű uniós támogatást nyert.

Tiszadada Község Önkormányzata a projekt keretében egy új, egy csoportszobás bölcsőde felépítését valósította meg. A beruházás helyszíne Tiszadada Táncsics u. 3 szám alatti ingatlan volt.

A projekt megvalósulásával az Önkormányzat megfelel annak a lakossági igénynek, amely a bölcsődei elhelyezésre vonatkozóan felmerült. Megvalósult egy új feladatellátási hely, legalább 3 újonnan létrehozott munkahely, továbbá elhelyezést tudnak biztosítani minimálisan 12 fő 0-3 éves életkorú gyermek számára, miáltal szüleik munkába állását, vagy a munkába visszaállását is elősegítik. A település ezáltal élhetőbb, szolgáltatásaiban, munkalehetőségeiben gazdagabbá vált.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.tiszadada.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Dankó Ferenc sajtóreferens
Elérhetőség: 06-30/228-0173, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.