A képviselőtestület februári rendes ülésén döntött a Budai Nagy Antal utca forgalmi rendjének megváltoztatásáról, illetve több forgalomtechnikai eszköz kihelyezéséről. Az ügyben Dr. Barta-Szabó Beáta képviselő kezdeményezése alapján a polgármesteri hivatal a Szerencsi Rendőrkapitányságtól kért állásfoglalást. Ez alapján állították össze a forgalmi változásokat, amiről a csütörtöki ülésen döntöttek.
Ennek értelmében a Tokaji Óvoda melletti Budai Nagy Antal utca egyirányúvá válik a Klapka utca irányából a Gróf Apponyi Albert utca irányába. A döntéssel az utcában tapasztalható reggeli és délutáni megnövekedett forgalom haladását segítik a rendőrség javaslata alapján. A változtatás péntektől (február 14.) érvényes.
A kertvárosi részt érinti az épülő Tokaji Bölcsőde előtti útszakasz is. A Gróf Apponyi Albert utca 10. és 18. számú lakóházak közé sebességcsökkentő bordákat alakítanak ki, ezzel is biztonságosabbá téve a bölcsőde előtti közlekedést. A „fekvőrendőröknél” 30 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben, amit várhatóan júliusban helyeznek ki.

Tükör a belvárosban
A belvárosi részt is érinti a testületi döntés, ott a Zákó közből való kikanyarodást segítik. A Serház utcai nagyméretű kapcsolószekrény miatti balesetveszélyes kikanyarodás már évtizedes probléma, ezért a Zákó közzel szemben egy forgalomtechnikai tükröt szerelnek fel. A változtatások mintegy 30 ezer forintos költséggel járnak.