Baksa Csaba geológussal, a Magyarhoni Földtani Társulat elnökével koszorúzta meg Posta György polgármester a Tokaji Borvidéki Emlékparkban Dr. Szabó József mellszobrát. A társulat Sárospatakon tartotta idei vándorgyűlését "Természeti erőforrásaink az észak-magyarországi térségben" címmel. A koszorúzáson a város polgármestere azt mondta megtisztelő, hogy a Tokaj Alapítvány kezdeményezésére életre hívott emlékparkban a szakemberek is tisztelegtek Hegyalja nagy kutatója előtt.

Az emlékpark következő szobrát szeptember 16-án avatják fel, az alkotás Paracelsust ábrázolja majd. A XVI. században élő orvos, természettudós bölcselő, teljes nevén Theophrastus Philippus Aureolus Bombastus von Hohenheim tudományos munkái kiterjedtek az okkultizmus, csillagjóslás, alkímia és ezotéria témaköreire is. A Paracelsus nevet a római orvos, Celsus után vette fel, aminek jelentése: 'Celsus felett álló'.
Munkássága során majd egész Európát bejárta, Magyarországon is megfordult. Tokajban az itt található termékeny földet, a tokaji bor összetételét és gyógyító hatását vizsgálta.

IMG_7788