Már a júniusi szezonnyitó eseményeken is magas, huszonötezer fős részvételt könyvelhetett el Magyarország újonnan kialakuló, “Tokaj-hegyaljai Nyár” elnevezésű eseménysorozata. A nyár első hónapjában közel száz különböző gasztronómiai, zenei, kulturális és természetjáró eseményre látogattak el a hazai, minőségi kikapcsolódásra vágyók az ország minden pontjáról. A régió a szüretig kínál olyan színvonalas eseményeket, mellyel bebiztosítja helyét a hazai fesztiváltérképen. Idén először alakul át a Tokaj-Zemplén régió kora nyártól a szüretig tartó rendezvénysorozatok otthonává, ahol a könnyűzenei és kulturális események mellett, a gasztronómia és a természetjárás is fókuszba kerül. Ezzel a térség az eddig megszokott és új nyári rendezvények igazi tűzfészkévé nőtte ki magát, rögtön az első évben. A számtalan lehetőséget a szervezők az eseménysorozat új honlapján teszik elérhetővé, a https://tokajhegyaljainyar.hu oldalon. Az érdeklődők így egy helyen tájékozódhatnak a sokszínű programok között.

A “magyar Provence”
A júniusi, szezonnyitónak számító hónapban, közel száz program közül választhattak a térségbe látogatók, akik a zenei rendezvények mellett, a hely karakterét tükröző gasztronómiai és természetjáró eseményeken is részt vehettek. A népszerűséget az mutatja, hogy eddig több, mint 25 ezren látogatták meg Tokajt és környékét. A régiós átalakulással kapcsolatban Wáberer György, a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztéséért Felelős kormánybiztos elmondta: “Ez a három hónapos eseménysorozat fontos mérföldköve annak az átalakulásnak, amellyel Tokaj-Zemplén térség erőteljesen becsatlakozhat az ország vérkeringésébe nem csak gazdasági, de kulturális és turisztikai értelemben is.”.

Dűlők alatt késő őszig
A nyár hátralévő időszakában még közel 50 rendezvény több mint 300 programmal és attrakcióval várja Zemplénbe a közönséget. Olyan sztárok lépnek fel a Tokaj Fesztiválkatlanban, mint Boban Markovic, Palya Bea, Majka, Rúzsa Magdi, Richard Clayderman és Ákos. A gasztronómiai események sorában pedig a Sárospataki Borfesztivál, a Bor-Mámor Bénye, a Tolcsvai Borfesztivál, a Zempléni Fesztivál, a Mádi Furmint Ünnep, a tállyai Kerekdomb Fesztivál szerepelnek, mely sorozat zárásaként a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra kerül sor.

Természeti értékek
A térség természeti és kulturális örökségét többek között tematikus, vezetett sétákkal hozzák közelebb a régióba látogatókhoz, de a túrázás és a környék biciklis bejárásához is nyújtanak információkat a szervezők azoknak, akik az aktív kikapcsolódást kedvelik.