Várhatóan két héten belül aláírják a februárban bejelentett kormányzati fejlesztések szerződéseit. Mint arról már korábban beszámoltunk mintegy két és fél milliárdos fejlesztéseket jelentett be a kormány februárban. A teljes turisztikai térségre tizenegy milliárd forintot költenek erre, Tokajt közvetetten is érintik a projektek. A kerékpáros infrastruktúra- valamint a Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése mellett közvetlenül Tokajban is több, régóta várt projekt is megvalósul.
A forrás a tokaji sziget attraktivitásának fejlesztését foglalja magában (a tokaji Rákóczi-vár felújítását, környezetének rendezését valamint a sevillai Makovecz-pavilon másolatának Tokajban való felállítását) illetve a Bodrog parti lombkorona sétányt és a tokaji Kopasz-hegyen a kilátó kialakítását.

Posta György Tokaj polgármestere arról tájékoztatott, hogy a Véghseő Sándorral, a Felső- szabolcsi, Tokaji Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zártkörűen működő részvénytársaság vezérigazgatójával folytatott kisvárdai egyeztetés után, hogy a szerződéseket két héten belül aláírják és indulhatnak a fejlesztések. Az Erzsébet Királyné hídjának (közúti híd) felújítása pedig már a kivitelező kiválasztásának szakaszában van, a teljes rekonstrukció tavasszal indul.