Tokaj Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati konstrukcióban 1 899,77 millió forint támogatást nyert.

erfa logo 300x207A fejlesztés megvalósítására konzorciumi formában kerül sor. A konzorcium vezetője, azaz a projektgazda Tokaj Város Önkormányzata, akihez konzorciumi partnerként csatlakozott Tarcal Község Önkormányzata, Mád Község Önkormányzata, és Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata. A konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívására jött létre.

A projekt célja a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő kerékpáros közlekedésfejlesztési intézkedések megvalósulása az érintett településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.
A projekt célja, hogy a fejlesztés segítse elő a térség lakosainak munkába járását, a kereskedelmi és szolgáltató egységek elérhetőségét, a biztonságos és környezetbarát közlekedési feltételek biztosítását.

2023.07.25-én Tarcal és Mád településeket érintően is elindult a kivitelezés, Tokaj és Bodrogkeresztúr vonatkozásában már folyik a műszaki átadás átvétel.

A projekt 1 899,77 millió forint európai uniós támogatás segítségével jött létre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

„A projektről bővebb információt a http://www.tokaj.hu// oldalon olvashatnak.”

 

További információ kérhető:
Posta György, polgármester
Elérhetőség: Tel. (47) 553-031
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.