Tokaj Város Önkormányzata európai uniós támogatásnak köszönhetően valósítja meg a József Attila úton található régi, romos Serház épület fejlesztését, teljes felújítását és rendbetételét. A projekt megvalósítását követően az épület a Világörökségi Borterületek kiállítóhelye s múzeumaként működik majd, a mai kor igényeinek megfelelően. Tokaj Város Önkormányzata 499.802.040 Ft Uniós támogatást nyert az ÉMOP-2.1.1/B „Turisztikai attrakciók fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a „Világörökségi Bormúzeum kialakítása Tokaj városában” c. pályázatával. Ezen felül majdnem további 50 millió forint plusz támogatásban részesült a Város, az épülethez kapcsolódó létesítmény részleges megújítására.

A Bormúzeum kialakítása a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ harmadik és egyben befejező szakasza. A fejlesztés tárgyát képző épület a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ és a Zsinagóga épületével egy telken helyezkedik el. A régi Serház állapota erősen romos, elhanyagolt, a másik két új épület által határolt terület harmadik oldalán elhelyezkedve, azokkal éles ellentétet képezve, jelentősen rontja a város központi részének képét.

A projekt megvalósítását követően az épület a Világörökségi Borterületek kiállítóhelye s múzeumaként működik majd, a mai kor igényeinek megfelelően. A Múzeum három szintjén nyílik majd lehetősége az ide érkező turistáknak különböző kiállításokat megtekinteni.

A projekt megvalósításával nem csak egy új turisztikai attrakcióval gazdagszik a település, hanem egy olyan impozáns épülettel is, mely megjelenésével várhatóan hozzájárul a még pozitívabb településképhez itt a Világörökség szívében.

A projekt 2015.második félévében zárul, amelynek köszönhetően az épület év végén átadásra kerül.