Az utóbbi napokban városunkban építkezés kezdődött a körforgónál. Csirpák Viktória által készített Németi Ferenc tokaji várkapitány teljes alakos szobra kap majd helyet a Taverna előtti téren. A teret városunk főépítésze, Rudolf Mihály tervei alapján fogják kialakítani. A szobor mellett a négy zempléni Rákóczi vár makettje is megtekinthető lesz. Maga a tér kialakítása süttői kőburkolatot kap. A tokaji kilátó mellett városunk történelmének egy kiemelkedő alakja fogja köszönteni a Nyíregyháza felől érkezőket.

IMG_0892

Tájékoztatás a sétáló utcai fákkal kapcsolatban
Miután többen aggodalmukat fejezték ki a sétáló utcai fákat illetően, tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kertészek egyet értenek abban, ezeket a fákat 3-4 évente erősen vissza kell vágni a további fejlődésük érdekében. Utoljára 4 évvel ezelőtt került sor a csonkázásra. Viszont az elkövetkező években teljes pompájukkal fogják díszíteni városunkat.

 

Tavaszi nagytakarítás a temetőben
A tokaji önkormányzat látva a temetőben kialakult helyzetet felvette a kapcsolatot a ZHK-val illetve az érintett egyházak képviselőivel. Tavaszi nagytakarítás keretében fogják a hulladékot szétválogatni szelektíven valamint elszállítani azt. Az önkormányzat vállalja ennek költségeit. Az egyházak és az önkormányzat reméli, hogy miután megtörtént a nagytakarítás, a temetőbe látogatók is segítenek a temető állapotának fenntartásában, azzal, hogy a szemetet csak a kijelölt helyekre helyezik el.