Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására. A bejelentéssel kapcsolatban Wáberer György kormánymegbízott arról tájékoztatta az érintett települések polgármestereit, hogy a Kormány egy olyan átfogó felzárkóztatási folyamatot indít el, amely az itt élők évszázados törekvéseit váltja valóra.
Posta György polgármester közösségi oldalán pedig arról tájékoztatott, hogy több hónapos munka eredménye a ma megjelent határozat. Részleteket nem említve arról írt, hogy régi tokaji álmok is megvalósulnak a fejlesztés részeként, amelyekről a jövő hét folyamán sajtótájékoztató keretein belül számolnak be. A Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint 52 milliárd forintot fordítanak a közutak rekonstrukciójára, de a dűlőutak fejlesztésére is több mint 5 milliárd forint áll rendelkezésre.
Ezeken túl turizmus-, gasztronómia-, gyermek- és ifjúsági szállásfejlesztésre is van forrás, de a pénzből elektromos töltőállomásokat is telepítenek, valamint nosztalgia gőzöst is elindítanak. A kormányhatározatban szerepel valamivel több mint 13 milliárd forintos forrás kerékpárút fejlesztésre is, úgy tudjuk, hogy ebből egy körpanoráma kerékpárút is épül a Zempléni hegységben, valamint a Trianon által megszakított összeköttetést Kassa és Tokaj közötti biciklis összekötést is megvalósítják.