A TOP-2.1.2-15-BO1-2018-00025 számú projekt keretein belül elkezdődik az önkormányzat tulajdonában lévő Benedek Pál utcai Csutkai-Tenkács ház felújítása.

Az épület komplex felújításra kerül az alábbiak szerint: új fedélszék és héjazat kontyolás nélküli 438 m2 felületű nyeregtető kialakításával, bádogos szerkezetek elhelyezésével,  új monolit vb. szerkezet, a padlástér felől lépésálló hőszigeteléssel. Új hőszigetelt üvegezésű 14 db natúr fa nyílászárók kerülnek beépítésre. A padló 16 cm, a födém 20 cm hőszigetelést kap, a falak Multipor rendszerű hőszigetelést kapnak. Tervezett a talajvíz elleni szigetelés kialakítása, a falakat injektált szigeteléssel kell ellátni. 128 m2 hajópadló burkolat készül az épületben.

A lábazati bodrogkeresztúri kőburkolat felújításra kerül.

A falak külső oldalán mészvakolat készül, belső, hőszigetelt felén pedig lélegző vakolatra szintén lélegző szilikát- vagy ásványi alapú festék kerül.

A kivitelezés során a meglévő épület komplett belső épületgépészeti felújítására-átalakítására kerül sor az ivóvíz rendszer cseréjével, a használati melegvizet kondezációs zárt égésterű kombi gázkazán biztosítja. Kialakításra kerül a szennyvízhálózat, továbbá szivattyús, kétcsöves, melegvizes központi fűtési rendszer kerül kialakításra lapradiátorok elhelyezésével.

Az elektromos hálózat teljeskörűen megújul, a mérőhely áthelyezésre kerül és földkábeles csatlakozó vezeték kiépítésére kerül sor, az épületben informatikai és vagyonvédelmi rendszer fog működni.

A belső udvaron parkoló és kert készül.

csutakai_tenkacs_haz.jpg