Megnyílt a Helia-D Herba-kastélya Tolcsván. A gyógynövény- és szépségközpontot a Dessewffy-kúriából alakították ki. A cél, hogy közelebb vigye a minőségi kozmetikumok világát és a kozmetikum-készítés fortélyait a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönséghez, s egyúttal rámutasson a szépségápolás és a tokaji bor összetartozására. A minőségi kozmetikumok illetve annak készítése és a Tokaji bor egymáshoz közelebb vitele - ez az egyik fő cél a tolcsvai Herba-kastélyban. A magyar kozmetikai ipar-, valamint a Dessewffy -kastély történetének bemutatása mellett szépségszalonnal és szépségkerttel várják a vendégeket, sőt több, a témához szorosan kapcsolódó rendezvényt is szerveznek a most átadott kastélyban.

A megnyitón Demeter Ervin megyei kormánymegbízott elsődlegesen a tulajdonosoknak mondott köszönetet azért, hogy erre a vidékre álmodták meg ezt a kezdeményezést. Kiemelte, fontos hogy az elhagyatott kúria funkciót kapott, ez is azt bizonyítja, hogy nemcsak múltja, de jövője is van Hegyaljának.

Tolcsvát már a korabeli útikönyvek is a kastélyai miatt említik meg, néhány hónapja adták át a szintén felújított Szirmay-Waldbott-kastélyt is.

Budaházy Péter, a Helia-D ügyvezetője azt mondta, a turisztikai attrakcióval elsősorban a hölgyeket akarják megcélozni, de szerencsére az őket kísérő férfiak a bor miatt a vidéken könnyen találnak maguknak elfoglaltságot.

A XVII. században épült kastélyban igazi ritkaságokat is felvonultató gyógynövény-könyvtárat is kialakítottak, udvarán pedig gyógynövény díszkertet alakítottak ki, ami bárki számára szabadon látogatható. A magyar tulajdonú kozmetikai cég termékei között több Tokaji aszús készítmény is elérhető.