A Tokaj Fesztiválkatlan hazánk egyik legnagyobb szabadtéri színháza, ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik. A Bodrog folyó́ közelsége és a környező sziklafal egyedi atmoszférát kölcsönöz a színpadnak és az egész rendezvényközpontnak. Idén a második teljes szezonját kezdi meg a Fesztiválkatlan. A két játszóhelyen – a Nagyszínházban és a Teátrumban – május végétől októberig a legváltozatosabb műfajú produkciókkal, többek között opera, operett, musical- és tánc előadásokkal, klasszikus és pop-rock koncertekkel várják a nézőket.

Az évadot Müller Péter különleges irodalmi estje indítja május 21-én a Teátrumban. A hazai populáris-ezoterikus irodalom egyik legismertebb alakja, A sorsformálás mágiája című előadásával azoknak igyekszik segíteni, akik úgy érzik, hogy nem, vagy csak nagyon kevés örömöt éreznek életükben.

Gyermeknapon egész napra kinyitja kapuit a Katlan, és ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat! A következő hétvégére is visszavárják a családosokat, június 5-én a gyerekek egyik nagy kedvence, Halász Judit érkezik a nagyszínpadra. A Cirkusz Misszió Fesztiválra pedig nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is várják! Július első hétvégéjén a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében nemzetközileg elismert artistaművészek lépnek fel lélegzetelállító műsorszámaikkal. A cirkuszi előadás mellett workshop, gyermek- és ifjúsági programok, szakmai beszélgetés, közönségtalálkozó és cirkusztörténeti kiállítás színesíti az egész napos programot.

A musicalt kedvelők örömére érkezik a Budapesti Operettszínház Rómeó és Júlia című előadásával. A legendás szerelmi történet musical-változata túl van a tíz éves jubileumon, Verona csodálatos díszletei, jelmezei és világslágerei július elején, két előadás erejéig most Tokajba költöznek. A Békéscsabai Jókai Színház immár harmadszor mutatkozik be a Katlan színpadán, ezúttal az idén 25 éves jubileumát ünneplő Légy jó mindhalálig című darabbal érkeznek. Tavasszal mutatták be a fővárosban az Omega együttes és az ExperiDance Production közös, a „Gyöngyhajú lány balladája” című musicalt: 24 táncossal, musicalszínészekkel és 21 szenzációs Omega-slágerrel mesélnek el egy olyan történetet, amit már mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes! A Román Sándor vezette táncegyüttest még az Ezeregyév generációk című önálló produkciójuk során is láthatják, amikor is egy különleges időutazásra invitálják a nézőket.

A Fesztiválkatlan fesztivált is befogad. A 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra programjának keretében június 25-én a Budafoki Dohnányi Zenekar és egy több száz fős énekkar a legendás zeneszerző, John Williams legismertebb filmzenéit mutatja be. Július 16-án pedig Ravel Bolerója és Orff Carmina Buranaja látható a világhírű Győri Balett, a Debreceni Kodály Kórus, a Csokonai Színház Kórusa és a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában. A Zempléni Fesztivál programjában szerepel még augusztusban a magyar operett irodalom egyik legsikeresebb műve, a Mágnás Miska. Az örökzöld melódiákat az Operettszínház színészei hozzák el. Káel Csaba rendezésében pedig Rossini 200 éve bemutatott, A sevillai borbély című operáját láthatják. Nagyopera most először mutatkozik be a Katlan színpadán, olyan kiváló énekesekkel, mint Megyesi Schwartz Lúcia, Rácz Rita, Kálmán Péter és Szegedi Csaba.

A Teátrumban köszönthetjük a humor és a nevetés nagymestereit. A stand-up comedy estek egyik ikonikus alakja, Dombóvári István hatalmas poénokat, a L’art pour l’art társulat nagy négyese - Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni - az elmúlt 30 év legjobb jeleneteiből, dalaiból hoz válogatást. A könnyebb zenei műfajt kedvelőket pedig a „swing hercege”, a magyar Michael Bublénak is becézett énekes, Gájer Bálint viszi táncba.

A Nagyszínházi programot két fantasztikus művész zárja a nyár végén. A zeneszerző-zongoraművész Havasi Balázs legújabb zenei innovációját mutatja be. Új műsorában a klasszikus kamarazene és vonószenekari hangzás egy sajátos, 21. századi formában éled újjá és kápráztatja el napjaink közönségét. Szeptember első hétvégéjén pedig a magyar popzene egyik legnagyobb élő legendáját, Koncz Zsuzsát köszönthetjük. Nagyszerű zenekarának kíséretében adja elő a mindenki által ismert slágereit, a Ha én rózsa volnék-on át az Ég és Föld között-ig, és a Jöjj, Kedvesem-től a Valaki kell, hogy szeressen-en át a Miért hagytuk, hogy így legyen-ig.

Az évad záróelőadására október elején kerül sor: Dr. Csernus Imre hazánk egyik legnépszerűbb pszichiátere tart előadást a szingliségről és a párkapcsolatokról. Egyedi, de megkérdőjelezhetetlenül hatékony módszereivel most élőben is találkozhatnak.
A sportkedvelők örömére pedig ősszel itt rendezik meg a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenyét, a Spartan Race-t!

A Fesztiválkatlan minden nap nyitva tartó vendéglátóhellyel és egy kis üzlettel is kibővült.
Az ide látogatók a „Katlan-Cafe”-ban az ételek mellett kiváló minőségű és zamatú borokat és különleges söröket is kóstolhatnak. Az új közösségi térben biliárdasztal, rex, csocsó, darts is várja a látogatókat. A nyári sporteseményeket pedig led tévéken és kivetítőn élőben követhetik és szurkolhatnak sportolóinknak.
A Vinotéka üzeletben közel 35 különböző borászat több mint 100 féle palackozott bora mellett a térség helyi termelőinek sokszínű termékeit (lekvárok, ecetek, ajándéktárgyak) is megtalálják.

Bővebb információk: www.fesztivalkatlan.hu

A 2016-os év programjai:
Május 21. – Müller Péter
Május 29. – Gyermeknap
Június 5. – Halász Judit
Június 25. – Budafoki Dohnányi Zenekar: John Williams Filmharmonikusok (a 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra keretében)
Július 1-2. – Cirkusz Misszió Fesztivál
Július 8-9. – Operettszínház: Rómeó és Júlia
Július 16. – Ravel Bolero, Orff: Carmina Burana (a 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra keretében)
Július 23. – ExperiDance: Ezeregyév generációk
Július 29. - „Gyöngyhajú lány balladája” – Omega-ExperiDance musical
Július 30. – Best of Dombóvári István
Augusztus 5. – Békéscsabai Jókai Színház: Légy jó mindhalálig
Augusztus 12. – Gájer Bálint
Augusztus 13. – Operettszínház: Mágnás Miska (a 25. Zempléni Fesztivál keretében)
Augusztus 19. – Rossini: A sevillai borbély (a 25. Zempléni Fesztivál keretében)
Augusztus 26. – Best of L’art pour l’art
Augusztus 27. – Havasi Balázs
Szeptember 3. – Koncz Zsuzsa
Október 7. – Dr. Csernus Imre
Október 22. – Spartan Race

 

[gallery columns="2" size="large" link="file" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/MullerPeter.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/Legy_jo_mindhalalig.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/KONCZ-foto.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/HalaszJudit.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/Experidance_Ezeregyev_generaciok1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/CirkuszMisszioFesztival1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/05/BDZ.jpg|"]