Ha augusztus, akkor a hagyományos hazai íz, a lecsó időszaka is beköszönt. A Tokaji Kulturális és Konferencia Központ a helyi TDM-mel és a Szerelmi Pincesor borászaival közösen várta főzőversenyre a csapatokat. Idén 15 csapat nevezett a versenyre, sőt a helyiek mellett volt aki a Dunántúlról érkezett vagy éppen a Tokaji Írótábor Egyesületet képviselte. A remek hangulatú délutánon szakmai zsűri értékelte az ízeket, a látogatók pedig a lecsó számos módozatát megkóstolhatták. Az étel ízei mellett a fröccs állt a nap középpontjában, amit a legtöbben (érthető módon) furmintból készítettek el.

Köszönet a támogatóknak:
Tokaj Város Önkormányzata, Belovecz és Társa Kft (Szerencs), Kovács tó (Tokaj), Takács János (Rakamaz), Sóvári Csaba (Tokaj), Kovács Attila (Tarcal), Sóvári Rita (Tokaj) valamint az Időskorúak Otthona.

 

[gallery link="file" size="medium" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso7.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso6.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso5.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso4.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso3.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso2.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso9.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160813lecso8.jpg|"]