A Kulturális és Konferencia Központ előtti terület rekonstrukciós munkálatai még ezen a héten megkezdődnek. Az egykori zsinagóga előtti tér teljes egészében megújul, valamit a szomszédos terülten a mintegy tíz éves probléma is megoldódik és parkoló épül a „kulturális negyed” mellé. A magas beton villanyoszlopok is eltűnnek és földkábelben vezetik el az áramot. Emiatt a gólyafészket már korábban áthelyezték a bormúzeum tetejére.

A borvidéki emlékparkhoz kapcsolódó fejlesztések a Tokaj Alapítvány, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft., valamint a fejlesztési tanács és annak vezetőjének, Héjj Dávidnak segítségével valósulnak meg. A tervek szerint az emlékparkot továbbfejlesztenék, az impozáns belső térre is megvannak már a tervek. A költségeket pályázati forrásból finanszíroznák.

 

Fejlesztések a magterülten
A Dózsa György utca fejlesztése, a Bodrog –parti sétány valamint a látogatóközpont kialakítása GINOP-os forrásból, a Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borvidék Kultúrtáj Világörökségi Helyszíneinek Fejlesztése című projekt keretein belül valósul meg, szintén a fejlesztési tanács és a nonprofit kft. segítségével. A főtértől a hegy felé vezető utat átalakítják, az út pedig a megújuló templomkert burkolatával lesz összhangban. Az attrakció-fejlesztés keretében pedig a Bodrog folyó jobb parti rendezése, annak ligetes kialakítása, az óváros parti sétány megvalósítása, pihenőhelyek, napozó teraszok, játszóterek is szerepelnek.
A látogatóközpontot a Tourinform Irodának otthont adó épületben alakítják ki, a modern, 21. századi, élményalapú látványelemekkel gazdagított interaktív kiállítás is számos turista és helyben élő kedvelt tárlata lehet.