Már megkezdődött a tereprendezés a vízitúra megállóhely területén. Mint arról már korábban hírt adtunk mint hatvanhárom millió forinttal támogatja az állam a tokaji vízitúra megállóhely építését, amit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség saját forrásából még további harminc millió ötszázezer forinttal egészíti ki.
A tervezett épület elsődleges célja a Bodrogon túrázó csoportok számára biztosított sátorhelyek mellett a kulturált, higiénikus alapszolgáltatások létrehozását, mint a tisztálkodási és mosási-, mosogatási lehetőség valamint a közösségi tér kialakítását.
Az alapfunkció mellett az MKKSZ által saját forrásból finanszírozva hajótárolót is épít, mert Tokaj földrajzi elhelyezkedése miatt egyaránt ideális végpontja lehet a Bodrogon zajló túráknak, illetve a Bodrog árterére koncentráló hétvégi evezős programoknak. A hajótároló megépítésével a hajók bérbeadása és a szezonon kívüli raktározásai is megoldható.
Az egy-egy napra megálló túrázók mellett a néhány napos – egyhetes táborok üzemeltetésére is alkalmas lesz a megállóhely.

 

[gallery link="file" size="medium" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2017/06/20170614vizituramegallo4-másolata.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2017/06/20170614vizituramegallo2-másolata.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2017/06/20170614vizituramegallo3-másolata.jpg|"]