Meghirdette a Nemzeti Bormaraton a Borvidék szépe elnevezésű szépségversenyt. A szervezők az ország 22 borvidékéről várják a hölgyek jelentkezését április 16. éjfélig. A "szépségkirálynő választás" kiírása szerint kizárólag 18 és 35 év közöttiek jelentkezhetnek a Borvidék Szépe címért. A vállalkozó kedvű hölgyek itt regisztrálhatnak a szépségversenyre, az adatok kitöltése mellett három fotót (profil, egész alakos és boros selfie) kell feltölteniük.
Fontos, hogy jelentkezni bármely határon belüli településről lehet, viszont a királynő aspiránsoknak azt meg kell jelölniük, hogy melyik borvidéket képviselik.

Szavazni a nevezés lezárulta (április 16.) után május 6-ig lehet ezen az oldalon vagy a Bortext alkalmazásban Borvidék Szépe menüpontban. Érvényes voksot leadni egy IP címről egyszer lehet. A győztes amellett, hogy egy évig az adott borvidék Borvidék Szépe Szépségkirálynő címet viselheti 25.000 Ft értékű portfólió fotózást, 20.000 Ft értékű borvidéki borcsomagot, valamint Törley ajándékcsomagot nyer. A Tokaji Borvidék szépét a Nemzeti Bor Maraton tokaji állomásán ismerheti meg a közönség a város főterén.