Bővülhet Tokaj kerékpárút hálózata, erről Révész Máriusz kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos Tokajban. Azt mondta amellett, hogy nemsokára átadják a Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárutat kormányzati cél, hogy a Tokaji hegy is körbekerékpározható legyen. A Bodrogkeresztúr-Tarcal-Tokaj szakaszon túl a további tervekben szerepel, hogy ez később Mád-Boldogkőváralja irányba mehet tovább, ahonnan a Hernád menti kerékpárút hálózatra tud rácsatlakozni, a másik irányban pedig a Zemplénen keresztül Sárospatakra.
A kerékpárút hálózat fejlesztése kapcsán a kormánybiztos azt mondta, a tervek között az is szerepel, hogy akár Egerből vagy az ország más részeiből is el lehessen érni Tokajt, így a térség jó célpontja lehet az aktív kerékpáros kirándulók előtt.

Révész Máriusz kiemelte a város természeti adottságait, a két folyó összefolyását. Ennek kapcsán megemlítette azt a két milliárd forintos pályázatot, ami a víziturázók szolgáltatásfejlesztését hivatott segíteni és a megálló helyek megújítását segíti.

Újságírói kérdésre azt mondta, a hegyet megkerülő kerékpárút másfél év múlva készülhet el, 2018 tavaszára már körbe lehet majd tekerni a szakaszt.
A Tiszabecs-Tokaj szintén kerékpárútról azt mondta a töltéseken vinné keresztül a bicikliseket, bíznak abban hogy ez is elkészül 1,5 éven belül.