A tervek szerint 2022 tavaszára készül el Tokaj és a turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás hotele, a Minaro Hotel Tokaj*****. A tematikus hotel, amelynek alapkövét idén márciusban tették le, a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. A fejlesztés nagymértékben növeli majd a térség szálláshely-kínálatát és hozzájárul a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez. A beruházásban részt vevők mind elkötelezettek a Minaro Hotel Tokaj megépítése iránt, amelynek kivitelezési munkálatai a rendkívüli állapotok ellenére is a tervek szerint haladnak.

A tokaji Csurgó-völgy mintegy 10 hektáros területén, egy korábbi bánya helyén megvalósuló ötcsillagos, tematikus szálloda a hazai szállodapiacon kiemelkedő tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. A szálloda alapkövét még márciusban tették le, azóta pedig a koronavírus okozta világjárvány helyzet ellenére is a terveknek megfelelően halad a szálloda kivitelezése.
A fejlesztők elsődleges célja, hogy a beruházás a tokaji régió meghatározó turisztikai szolgáltatójává, valamint önálló desztinációs célpontjává váljon, kiemelkedve a térség egyéb, tematikus hotelei közül. Egy mellette épülő, egyelőre még csak tervezett turisztikai központtal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő felnőttbarát szálláshelyet akarnak kialakítani. Az egyedi, tematikus szálloda nagymértékben növeli majd az Észak-magyarországi régió térségének minőségi szálláshely-kínálatát és a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez is hozzájárul. Mindemellett a szálloda kivitelezése akár 100 új munkahelyet is teremthet a térségben, az építkezésen egyszerre száznál is több szakember dolgozik azon, hogy határidőre elkészüljön a tematikus hotel.

- Nem csak a beruházás során, hanem megnyitása után is számos munkahelyet teremt majd városunkban – mondta el Posta György. A tokaji polgármester szerint egy ilyen magas minőségű hotel kiváló szakembereket kíván, bízik benne hogy az álláshelyeket minél több helyi tudja majd igénybe venni. – A város sokszor nehéz gazdasági helyzetét is javítani tudja a Minaro Hotel Tokaj az itt fizetendő helyi adójával, de ennél sokkal fontosabb hogy a helyben termelő és kereskedő vállalkozások is nyerhetnek majd a szállodával való együttműködésükkel – tette hozzá Posta György.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében közel három és fél milliárd forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló tokaji ötcsillagos hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg. A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával. A terület elhelyezkedéséből adódó, bányahangulatot idéző indusztriális külső megjelenést egzotikus, meleg belsőépítészet oldja fel ezáltal.
A következő hónapok során tízezer négyzetméteren alakítanak ki egyedülálló építészeti és belsőépítészeti koncepciót, máshol nem található megoldásokat az erre nyitott egyéni és vállalati vendégkör részére. A komplexum koncepciótervét a Singer Design Kft. készítette.

- A Tokajban épülő hotel új szintre emeli a térség turisztikai szálláshely-kínálatát, tovább erősítve ezzel a régió turisztikai vonzerejét. Úgy véljük, hogy az egész évben üzemelő hotel egy olyan hiánypótló fejlesztésként valósul meg a térségben, amely 2022 után egy kiszámítható és tervezhető bevételt jelent majd az Appeninn Nyrt., valamint a Dreamland Holding Zrt. számára” – mondta dr. Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán.

[gallery size="medium" link="file" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro5.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro11.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro21.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro19.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro23.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2020/10/20201020HotelMinaro14.jpg|"]