Nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma Tokajban. A friss KSH adatok jelentős javulást mutatnak, mind belföldi, mind külföldi turistából többen szálltak meg itt mint egy éve. - A vendégéjszaka szám 66 százalékkal emelkedett, a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele pedig közel kétszeresére nőtt - mondta el a tokaj.hu-nak Ladomérszky László a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület TDM menedzsere, aki hozzátette ez nem csak a szolgáltatóknak jó, hanem a városnak és a térségnek is előnyös, hiszen ez a foglalkoztatottsági rátát is javítja.

Nemcsak a július havi adatok mutatnak azonban emelkedést, az előző- és az idei év első hét hónapját vizsgálva is látszik, hogy mintegy 10 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, de a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele is közel harminc százalékkal emelkedett.

A térséget nézve sincs ok panaszra, hiszen ott is folyamatosan növekszik a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, az előző évihez képest 20 százalékkal magasabb. Minden turisztikailag fontos településen 20-25 százalék között van a külföldi vendégéjszakák száma. De az itt tartózkodásban is megfigyelhető, hogy a külföldiek hosszabb időt töltenek a térségben, mint a hazai vendégek. A határokon túlról érkezők közül a legtöbben Lengyelországból érkeznek a térségbe, ez a történelmi hagyományoknak és a földrajzi elhelyezkedésnek is köszönhető.