Hatodik születésnapját ünnepli március végén a Keresztúri Esték. A 2017 tavasza óta tartó kulturális eseménysorozat töretlen népszerűségét jól mutatja az évek mellett az is, hogy folyamatosan gyarapodik a közönség és szinte már nincs olyan előadás, ami nem telt házzal zajlana az eseménynek állandó otthonaként szolgáló Henye Borbárban. - Kéthetente telt házzal zajlanak a koncertek. Ez részben köszönhető annak is, hogy ebben az időszakban a környéken szinte sehol nem találunk programot, hiszen sok település a téli időszakra bezárta a művelődési házat vagy a színházat – nyilatkozta Kolár Krisztina, a programsorozat szervezője. – Ugyanakkor azt tapasztaljuk nagy örömmel, hogy „ide szoktak az emberek” és szívesen jönnek az általunk meghirdetett eseményekre kikapcsolódni – tette hozzá.
A Keresztúri Estéket a kezdetekor jellemzően a térség nagyobb városaiból látogatták a vendégek. Mára ez a tendencia megváltozott és már nem Miskolc vagy Nyíregyháza adja a legtöbb érdeklődőt. Kolár Krisztina lapunknak elmondta, egyrészt a Tokajban megnyílt magas minőségű szállodák vendégei is rendszeres látogatói az alkalmaknak, de sok helyi vagy közvetlen közeli lakos is szívesen tölti a péntek estéjét a Henyében.

A koncertek a legnépszerűbbek
Jellemzően jazzkoncertek illetve kisebb helyet igénylő színházi előadások, felolvasó estek voltak a Keresztúri Esték kínálatában. Mára ez is kicsit átalakult, a szervezők tapasztalatai azt igazolják, hogy érdemes nyitni más műfaj felé is.
- Populárisabb zenekarokat is hívunk rendszeresen, volt már rá több példa, hogy akár a pop és a rock műfajból is vendégül láttunk fellépőket Bodrogkeresztúrban. De továbbra is törekszünk arra, hogy a lehető legszélesebb kulturális palettát kínáljuk a közönségnek, így márciusban például Klem Viktor érkezik hozzánk A nagybőgő című monodrámájával – részletezte Kolár Krisztina.

A Keresztúri Esték születésnapi koncertjét március 31-én tartják, ekkor a Latte Maffiato formáció zenél, akik többször is felléptek már a Henyében. De helyi vonatkozású előadók is színesítik a palettát, a Zempléni Polgárok Fehér Lilivel kiegészülve szintén koncerteznek. Ez az együttes hegyaljai tagokból áll, köztük polgármesterrel, alpolgármesterrel és borásszal is. A hat éve tartó programsorozatot az indulástól a Szerencsejáték Zrt támogatja, ezzel is kifejezve a kultúra iránti elköteleződésüket.