Rövid időn belül nekiláthatnak a munkálatoknak a tokaji tanuszoda építése kapcsán. Posta György polgármester a Tokaji Híreknek adott interjújában azt mondta, hogy a közbeszerzési eljárás már lezárult, ő pedig felvette a kapcsolatot a kivitelezővel. A nyertes cég képviselője már a helyszínen is megtekintette a tanuszoda építésére kijelölt területet. Tokaj polgármestere azt nyilatkozta, hogy a kivitelezőtől azt az ígéretet kapta, hogy a vállalkozó a Nemzeti Sportintézettel való szerződés aláírása után azonnal elkezdi a munkát Tokajban.

- Azt nem tudom, de bízom benne hogy tartható azaz ígéret, amit a sportért felelős államtitkárasszony tett, miszerint szeptember elsejével úszásoktatás lesz a tanuszodákban. Az viszont tény, hogy a kivitelezés rövidesen megkezdődhet és az már bizonyossá válik, hogy Tokajnak mégis lesz uszodája - mondta el a városi lapban Posta György.

Az uszodában két medence lesz, az egyik nyolcvan centiméter mély, tíz méter hosszú és hat méter széles tanmedence, a másik pedig feszített víztükrös, huszonöt méter hosszú, 1,9 méter mély lesz, ahol rövid pályás versenyeket is rendezhetnek majd.

tanuszoda