A polgármesteri hivatal emeleti tanácstermében tájékoztatta a vállalkozókat Posta György a Tokaj Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat kapcsán. A városvezető arról szólt, hogy Tokajnak kiváló lehetőséget a pályázat, mert ezen keresztül jelentős fejlesztések érkezhetnek ide. A tájékoztatón kiemelte, olyan beruházásokra van szükség, amely az esetleges cím elnyerése után is működő és fenntartható. Elmondta, Tokaj esetében a fővárosi cím azért is lehet esélyes, mert jelentős infrastruktúrája van már a városnak. Hozzátette, a lehetőség nemcsak Tokajnak, de egész Hegyaljának is jó esély a további fejlődésre.
Szó esett a minőségi fejlődés fontosságáról is. Posta György szerint közös érdek, hogy Tokajban minél több magas színvonalú szolgáltatást nyújtó helyek létesüljenek, ami a szálláshelyek mellett az éttermekre és az egyéb szolgáltatásokra is igaz.
A fórumon részt vevők közül többen véleményt fogalmaztak meg a fejlesztések, illetve az önkormányzat és a vállalkozók közötti együttműködéssel kapcsolatban. A polgármester azt kérte, hogy akinek ötlete vagy javaslata van az a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre e-mailben jelezze azt.