Péntektől vasárnapig, ha az időjárás nem is, de a szervezők második alkalommal hozták el a tavaszt Tokajba. A három napos program péntek délután a Rákóczi Pincében kezdődött, ahol öt új tagot avatott a Tokaji Borlovagrend. Tradicionális ceremónia keretében Dr. Bérczes Ritát, Matyasovszki Istvánt, Márton Pétert, Posta Györgyöt és Derczó Istvánt vette fel tagjai közé a szervezet.
Ezt követően a Paulay Ede Színházban tartották a Tokaji Tavasz megnyitóját. Szepsy István a Tokaji Borlovagrend- és Bárdos Sarolta, a Tokaj Reneszánsz Egyesület elnökének köszöntői után került sor az I. Tokaj Fair szakkiállításra.

Szombaton a Világörökségi Bormúzeumban tartották meg az árverési tételek vakkóstolóját, majd az ebédet követően felfedve a borokat a visszakóstolót.
A délután három órakor kezdődött árverésen 20 tételből 19 talált gazdára, a legmagasabb áron Szepsy István 2011-es, 6 puttonyos aszúját vették meg. A vásárló a 272 palack különlegességért 12 millió forintot fizetett. Az árverés összleütése meghaladta a 36 millió forintot, ami rekordnak számít.