Szvjatoszlav Bulah a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház papja látogatott el Tokajba. Posta György polgármesterrel, Siku Lóránt alpolgármesterrel, Rudolf Mihály városi főépítésszel valamint Dóka János önkormányzati képviselővel egyezettek a Szent Miklós Ortodox templom felújításáról. [gallery link="file" size="medium" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160823ortodox3.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160823ortodox1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/08/20160823ortodox2.jpg|"]

Mint arról korábban a Tokaji Hírekben írtunk: Hosszas előkészültek után eldőlt, hogy a Magyarországi Ortodox Egyház zarándokturizmus forrásból finanszírozva több vidéki templomának felújítását. A tokaji Szent Miklós Ortodox Templom mellett a gyöngyösi, a miskolci és a nyíregyházi újul meg. A munkálatok során a legnagyobb költségigényű a tokaji és miskolci templom, az önkormányzat képviselőtestülete testület hozzájárult a pályázat benyújtásához, amivel az épület teljes körű rekonstrukcióját (külső homlokzatok, tetőhéjazat, belső műszaki tartalom) valósítanák meg. A projekt 2,5 százaléka régészeti tanulmánytervet tartalmaz a templomon belül és a mögött eltemetettek kriptájának feltárására és látogathatóvá tételére.
A tokaji templom felújításának költségei várhatóan megközelítik 400 millió forintot, a templombelső rendbetétele és az ikonosztáza részbeni visszaállítása, helyreállítása és kiegészítése az előzetes ígéretek szerint oroszországi vállalatok adományaiból fog megvalósulni később. A részletes költségvetési felméréseket Rudolf Mihály DLA, Tokaj város főépítésze készíti, a tokaji mellett a miskolci templom esetében is.
A tervek szerint kétszer több napos rendezvénysorozatot tartanának, részben a már meglévő programokat pedig beépítenék az orosz turisztikai kínálatba is.