A Tokaji Múzeum és a Kulturális Központ várja kreatív, ügyes kezű csoportok, családok, baráti társaságok kézműves alkotásait!

Korosztály: kortalan (0 -100 év)

Felhasználható anyagoktermészetes vagy újrahasznosított anyagok (nem használható fel boltban vásárolt vagy kinyomtatott betlehemi figura)

Pályamunkák méretenincs megkötés

Leadási határidő2023. december 1. (péntek)

Az elkészült alkotásokat a Tokaji Múzeum (Bethlen Gábor utca 7.) épületébe kérjük leadni. Az elkészült alkotásokat kiállítás keretén belül mutatjuk be.

Nyitó kiállítás: 2023. december 3. (I. advent vasárnapján). Ezt követően a Tokaji Múzeum földszinti folyosóján tekinthető meg,

Valamennyi alkotást ajándékkal jutalmazunk!

 

Kapcsolattartók:

Fincziczki Krisztina (06-70/330-8734; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Nagyné Bősze Katalin (06-30/234-5542; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

A betlehemezés a Kárpát-medence legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokásai közé tartozik.

800 éve készült el az első betlehemi jászol.

Az első betlehemi jászol felállítása -1223-ban- Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik. Szent Ferenc volt az első, aki a helyi közösséggel együtt, egy sziklabarlangban újra megélte a betlehemi születés csodáját.

A karácsony igazi jelentése: „a soha nem tapasztalt öröm”, vagyis Jézussal való valódi és hiteles találkozás megélése.