
"Soha nem hittem volna, és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen" - mondta beszédében Ripka Gergely, aki két évente jelenteti meg a kétnyelvű Tokaj Guide-ot. Ebben a Tokaj-Hegyalja 150 borászata mellett szálláshelyeket, kirándulóhelyeket, történelmi helyszíneket vagy éppen a legizgalmasabb rendezvényeket is ajánl hazánk egyetlen világörökségi borvidékéről.
A GIA-t 1995 óta rendezik meg, az idén negyedévszázados jubileumát ünneplő rangos gasztronómiai eseményen a kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézték már ételek és italok különféle kategóriái mentén.