A napokban megérkezett Magyarország Kormányának 250 millió forintos támogatása, mely kizárólag fejlesztésre fordítható. A tervezett költségvetés alapján az alábbi beruházások fognak megvalósulni a közeljövőben:

- útfelújítások
- településfejlesztési célból történő ingatlanvásárlások
- temető melletti parkoló építési munkái
- temető körüli vadkerítés kialakítása
- Idősek Otthonának felújítási munkái (vizesblokkok felújítása, linóleumcsere)
- óvodai játékok felújítási munkái
- a Zsinagóga tetőtéri ablakainak javítása
- térfigyelő kamerák elhelyezése

Az önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján a fejlesztési forrás legnagyobb részét az útfelújítások teszik majd ki, 100 millió forintot is meghaladó összegben.

Útfelújítás tekintetében a projekt a következőket tartalmazza:

• a Tokaji Ferenc lakótelep átvezető utcája akna-fedőlapjainak süllyesztése és a régi aszfalt bizonyos helyeken történő visszamarása,
• a Tokaji Ferenc lakótelep bevezető utcája akna-fedőlapjainak emelése,
• a Zákó köz csapadékvizek elvezetésének megoldása,
• a Vásártér utca aszfalt komplett bontása és alap megerősítés után új burkolat készítése,
• a Petőfi, Báró Hirsch, Négyes utcákon az eddig nem aszfaltozott részeken a meglévő (szórt, murvás) alap kiigazítása, aszfaltozás,
• a Hegyalja utcán a megsüllyedt részek alapig történő bontása, süllyedésmentes alap készítése, aszfaltozása,
• a Benedek Pál utca mindkét ágának aszfalttal történő burkolása,
• az Aranyosi utcán a meglévő útburkolatra 10 cm-es új betonburkolat készítése, a régihez acéltüskékkel történő erősítéssel, acélhálóval, a szélein megerősítő és a víz aláfolyását gátló vasalt alapgerendával, dilatációval, a híd és környéke helyreállításával.

A közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően a munkálatok haladéktalanul megkezdődnek, melynek pontos időpontjáról az önkormányzat az érintett lakosoknak külön értesítést küld.

Az önkormányzat a hamarosan kezdődő felújítási munkák kapcsán felmerülő esetleges kellemetlenségekért a lakosság elnézését és türelmét kéri.