Ötödször tartottak szőlő- és borszentelést Tokajban a Szerelmi Pincesoron. A hagyományos év eleji program részeként a történelmi egyházak képviselői a Hétszőlő birtokán szentelték és áldották meg a szőlőtőkét valamint a bort. A program Posta György polgármester köszöntője után -az Európai Borlovagrend Tokaji Régiójának tagjai felvezetésével- a résztvevők közösen vonultak fel a Hétszőlő birtokra, ahol az evangélikus, a református, a római- és a görögkatolikus egyházak helyi vezetői áldották és szentelték meg a szőlőt valamit az ott elhelyezett borokat.
[gallery link="file" size="medium" ids="https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap1.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap2.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap3.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap4.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap5.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap6.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap7.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap8.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap9.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap10.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap11.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap12.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap13.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap14.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap15.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap16.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap17.jpg|,https://tokaj.hu/images/uploads/2016/01/20160123vincenap18.jpg|"]
A hagyomány szerint ilyenkor sok bort kell inni a jó termés reményében, erre Tokajban a lehetőség adott volt. Négy pincészet (a Benkő Borház, az Erdős-, a Péter és a Soltész Pince) fogadta a vendégeket, akik a -10 fok körüli hőmérséklet miatt ott töltötték a délelőtt hátralévő részét.
Aki mégis dacolt a hideggel az sem unatkozott, a debreceni Kuckó Művésztanya előadásában rövid utcaszínházi jeleneteteket mutattak be a résztvevőknek, a Hotel Kelep séfjei pedig disznótoros ételekkel (hurka, kolbász, hagymásvér, toroskáposzta és sült húsok) készültek.
Ne habozzon!
Látogasson el Tokajba, ahol szállások, borászatok és vendéglátók várnak arra, hogy varázslatos élményekkel gazdagítsák az utazását.
Fedezze fel a múltat és élvezze a jelen örömeit ebben a különleges városban. Várjuk Tokajban!