Az új koronavírus járvány miatt gyakorlatilag teljesen lecsendesedtek az eddigi rohanós hétköznapok. A felnőttek javarészt otthonról végzik munkájukat, a diákoknak pedig az iskolában töltött boldog tanóráit felváltotta az új digitális oktatási rendszer. Számos napilapban lehetett olvasni arról, hogy a természet kezdi visszahódítani az eddig turisták által előszeretettel látogatott területeket. A folyók, tavak sokkal tisztábbak lettek, kevesebb szemét található meg az utcákon s az élővilág is megjelent régi területein - Olaszország csatornáin már több delfin is felbukkant.
Magyarországon is jelentősen érzékelhetjük, hogy környezetünk folytonosan elkezdte öntisztulását, amit nem tudunk jobban meghálálni, mint a kialakult állapotot fenntartani a vírusnak köszönhető szigorítások megszüntetése után is.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében:
A mai napon a Föld napját ünnepeljük, ezért szeretnénk alapítványunkkal a Greenfinity Foundation-nal támogatni a magyar iskolákat 20.000 fa ültetésével környezetünket és a gyermekeket, akik már alig várják, hogy visszatérhessenek az iskola padjaiba és végre barátaikkal együtt szaladgáljanak az iskola udvarán.

Olvasson részletesen a projectről az alábbi Linkre kattintva.