TÁJÉKOZTATÁS IDEGENFORGALMI ADÓ MÉRTÉKÉNEK EMELÉSÉRŐL

Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2022. október 27-én megtartott ülésén döntött a helyi adókról szóló 15/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról. A rendelet módosítása az idegenforgalmi adó mértékének emelését érintette, mivel az IFA mértéke hosszú évek óta nem változott, ugyanakkor a településen jelentősen megnövekedett az idegenforgalom.

Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. január 1. napjától megemelte az idegenforgalmi adó mértékét 400 Ft/fő/ vendégéjszakáról 500 Ft/fő/vendégéjszakára.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy az idegenforgalmi adó sajátossága, hogy az nem a tokaji polgárokat, lakosokat és nem a Tokajban működő vállalkozásokat terheli, hanem csak és kifejezetten az itt tartózkodó turistákat. A szálláshely üzemeltetők a vendégektől beszedik az idegenforgalmi adót és a következő hónap 15-ig bevallják és tovább fizetik az önkormányzat megfelelő  adószámlájára.

Kérjük Önöket, hogy 2023. január 1-jétől a fent meghatározott összeget szedjék be vendégeiktől, illetve a következő hónap 15-ig benyújtandó idegenforgalmi adó bevallásukban már ezzel az összeggel számoljanak.

Tokaj, 2023.01.05.

Péterné Ferencz Zsuzsanna
jegyző

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Hírek
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Skip to content