Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok

Borász neve:
Makai Gergely

Cím:
3910
Tokaj, Kossuth tér 15.(térkép)
Email:
tokaj@hetszolo.hu
Telefon:
+3647352009

Webcím:
www.tokajhetszolo.com

A radikális módon mustban áztatott aszúik közt az 5 puttonyos beltartalom a legfőbb kategória, a furmint inkább a száraz borokban kap szerepet. Soha nem a súlyra, sokkal inkább az eleganciára, a finom szerkezetre épülnek boraik. Érdekes módon a viszontagságosabb évek aszúi igazán izgalmasak náluk, mely igazolja számunkra a lösz értékét. A birtok teljes organikus átállást […]

A radikális módon mustban áztatott aszúik közt az 5 puttonyos beltartalom a legfőbb kategória, a furmint inkább a száraz borokban kap szerepet. Soha nem a súlyra, sokkal inkább az eleganciára, a finom szerkezetre épülnek boraik. Érdekes módon a viszontagságosabb évek aszúi igazán izgalmasak náluk, mely igazolja számunkra a lösz értékét. A birtok teljes organikus átállást tervez az elkövetkezendő években.

 

Among the aszús – that are radically soaked in must – the 5-puttonyos is the main category, Hétszőlő furmints are mainly dry entry-level wines. Their wines are always built on elegance and delicate structure rather than weight. Interestingly, their aszús from the most problematic vintages are the most exciting, which proves the value of the loess. The estate is shifting over completely to organic cultivation.

Terület nagysága: 55 ha
Ebből termő szőlő: 55 ha
Dűlők nevei, területnagysággal: Hétszőlő, Nagyszőlő, Kis-Garai, Lencsés
Fajták felsorolása területnagysággal (kb): Furmint 73%, Hárs 20%, Kövérszőlő 5%, Sárgamuskotály 2%

Ossza meg ismerőseivel!

Oldal nyomtatása
NAPTÁR
Bor
SZÁLLÁSOK
Szálljon meg Tokajban a lehető legkedvezőbb árakon!
Megszakítás